Handsome Businessman Is Keeping Arms Raised And Expressing Joyful In Office.

Mentaal sterk.
Fysiek fit.

Vitaliteitstraject voor juristen* die afstevenen op een burn-out of burn-out zijn. In heldere stappen terug naar een goede gezondheid, zodat jij weer op topniveau kunt presteren.

Rust in je hoofd I Energie in je lijf

*En andere kennisprofessionals of mensen die (te) veel in hun hoofd zitten. 

Grondige analyse

Ik analyseer de disbalans in jouw lichaam en maak een plan op maat, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Aanpak bij de kern

Doelgerichte aanpak van de onderliggende oorzaak. We gaan de diepte in, zodat jij patronen doorbreekt, je gedrag verandert en chronische klachten verdwijnen.

Significante impact

Geen energieverspilling aan zinloze kortetermijnacties, ik geef je alle tools die ervoor zorgen dat jij meester wordt van krachtige, gezonde gewoontes die blijvend zijn.

‘Het hoort erbij’ is het credo.

Als jurist met een hoge werkdruk en lange werkdagen, wordt van je verwacht dat je op hoog intellectueel niveau presteert en vol zelfvertrouwen voor je zaak staat. Echter, je ervaart steeds vaker dat je minder scherp en daadkrachtig bent, waardoor je prestaties achteruitgaan, terwijl je complexe en kritische problemen moet oplossen. Bovendien heb je moeite met ontspannen, raak je snel afgeleid en neemt je energielevel af. Je motivatie wordt ook aangetast, je voelt je moe en gespannen en krijgt een steeds korter lontje.

Je loopt voor je gevoel steeds vaker achter de feiten aan en zit voortdurend klem zit tussen werk en privé, waar je óók de boel managet. Daarnaast zet je je sociale capaciteiten in voor diverse nevenfuncties. Ook nog wekelijks naar een netwerkclub, artikelen schrijven voor vakbladen en natuurlijk een druk sociaal leven. 

Het hoort erbij’ is het credo.

Al met al heb je leuk werk, is je privéleven op orde en leid je een fijn leven, maar toch voel je je steeds minder vitaal. Je drukke leven begint zijn tol te eisen. Je ratio blijft non-stop doorgaan, terwijl je gevoel steeds meer op naar de achtergrond verdwijnt. Hoelang blijf je nog in topvorm en gezond terwijl je in de hoogste versnelling leeft?

Het symptoom is niet het probleem

Je hebt een krachtig brein en daarmee behaal je voor je werk goede resultaten. Toch merk je dat je niet lekker in je vel zit en je steeds meer klachten krijgt. Het probleem zit ‘m echter niet in de klachten die je hebt, dit is slechts het gevolg. Het probleem zit in de oorzaak. En die oorzaak ontstaat vaak door onwetendheid en vaste gewoonten. Wanneer je bepaald gedrag vaak genoeg herhaalt, dan wordt dat een gewoonte. Als deze gewoontes verder in jouw dagelijks leven inslijten dan worden ze patronen. Maar wat nou als deze gewoontes en patronen jouw gezondheid negatief beïnvloeden? Begrijpen hoe het lichaam en brein werken en de samenhang zien is de eerste stap naar vitaliteit.

How Are You Really
Weegschaal

Matters to Mind is er voor juristen die verlangen naar:

 • Meer energie

 • Goede balans tussen inspanning en ontspanning (zowel fysiek als mentaal)

 • Gezond eten (dat nog lekker is ook!)

 • Patronen herkennen en kunnen veranderen

 • Lekker in je vel zitten

 • Je brein beter voor je laten werken

 • Goede connectie met jezelf en je omgeving

 • Helder in je hoofd & focus

Reviews

Download

Rens van Ineveld

"Tijdens burn-out nr. 3 en vele trajecten was ik er, zo u begrijpt, echt helemaal klaar mee!

Toen passeerde Marleen mijn revue. Na het invullen van een uitgebreid intake formulier kon ik een week later terecht voor de Brain Balance-sessie.

Ik voelde me meteen op m'n gemak en Marleens luisterend oor, open feedback en analytische uitleg zorgde ervoor dat ik vol goede moed aan de slag ging met de gegeven adviezen.

Nu, 2 maanden later is mijn energielevel meer dan verwacht gestegen, heb ik een gezonder eetpatroon, heb ik een sportschool van binnen gezien en ben ik weer grotendeels aan het werk.

Ik dank Marleen voor het bewerkstelligen van een nieuw en blij Rens."

Jessica

Jessica Kooman

"Wat de naam van je praktijk al zegt “Matters to Mind”, omvat gelijk ook m’n ervaring met het traject dat ik bij jou gevolgd heb. Het traject heeft mij vele inzichten gegeven en heb hierbij functionele en waardevolle kennis opgedaan. Wat ik heel bijzonder vond, is dat je met je doortastendheid bij de vermoedelijke kern kwam van mijn probleem. Hier heb ik middels hypnosesessies aan gewerkt om dit op te lossen met goed resultaat. De “matters to mind”, zat hem voor mij vooral in de kennis over voeding, supplementen, stress en gifstoffen. Wauw bizar wat er een winst valt te behalen in gezondheid met deze kennis! Het is informatie wat eigenlijk al geleerd zou moeten op de middelbare school. Ik wil je heel hartelijk danken voor je professionele aanpak en kennis en je succes wensen met je praktijk."

Sandra

Sandra Stolk

"Ik kwam bij Marleen met het doel rust en vrede met mijzelf te hebben. Tijdens alle gesprekken ben ik zoveel dingen gaan inzien. Mijn relatie tot eten was ernstig verstoord. Allerlei klachten (mentale en fysieke) kwamen voort uit mijn verkeerde manier van eten. Marleen heeft mij uit "de cirkel" getrokken en mij handvatten voor het leven meegegeven. Elke keer dat ik bij haar kwam was ik zo verbaasd hoe zij op zo'n professionele, warme en begripvolle manier precies in wist te gaan op mijn "valkuilen" c.q. "terugvallen". Hierdoor stapte ik vol vertrouwen en goede moed de deur weer uit. Marleen, ik ben je ontzettend dankbaar voor alle eyeopeners die ervoor gezorgd hebben dat ik beter voor mezelf ben gaan zorgen en weet hoe ik dagelijks weerstand kan bieden aan alle verkeerde gewoontes en invloeden. Matters to Mind heeft mij tot inzicht gebracht en ervoor gezorgd dat ik een veel betere relatie met eten en uiteindelijk met mijzelf heb gekregen. Ik kan Matters to Mind zeker aanbevelen."

Jesper Stuylings

"Via via in contact gekomen met Marleen van Matters to Mind. We hebben een sessie gedaan inclusief hartcoherentie oefeningen. Marleen was heel goed voorbereid en heeft veel kennis. Het was verrassend voor me hoe gemakkelijk we in de sessie ook de diepte in gingen. Marleen creëerde een veilige omgeving die me nieuwe perspectieven gaf op oude patronen die een relatie hebben met mijn huidige hartklachten. We hebben oefeningen gedaan om mijn hartcoherentie te verhogen en meer rust en veiligheid te ervaren.
Het was heel waardevol!"

Violery Baruani

"Ik heb vandaag mijn laatste sessie bij Marleen gehad. Ik vond het zo ontzettend jammer omdat ik het altijd fijn vond om naar Marleen toe te gaan. Ik kon mezelf zijn, ik zag mezelf in een positieve zin veranderen, mijn lichamelijke klachten zijn een stuk verminderd, ik ben mentaal sterker. Ik begrijp nu zoveel meer hoe het lichaam werkt en waarom ik bepaalde klachten ervaarde. Kortom: ik voel me herboren!
Marleen, hartelijk dank voor je fijne steun en inzichtelijke lessen van de afgelopen 4 maanden."

Dorine Vasadi

"Na de eerste afspraak met Marleen waren de angst/paniekgevoelens waar ik mee zat al met 90% afgenomen. Marleen gaf middels oefeningen mij de controle terug over mijn gevoelens. Dit heeft ontzettend geholpen en de oefeningen vanuit onze sessie zet ik meteen in wanneer ik toch weer angst ervaar. Mijn dankbaarheid is groot!"

Maria Hopman

"We hebben 5 bijeenkomsten gehad met elkaar en die zijn voor mij erg waardevol geweest.
Mijn motivatie was om mijn darmwerking gezonder te maken en eventueel af te vallen. Ik heb van jou goede en nieuwe informatie gekregen die je heel toegankelijk hebt gebracht. Daarin varieerde het van info over de hormoonhuishouding, tot werking van het brein, bewegen en voeding, voedingsadviezen en oefeningen voor bewegen m.n. vóór het ontbijt! Je bent heel consciëntieus en zorgvuldig in je coaching en toont ook begrip voor mijn weerstand en dat waardeer ik zeer! Je had ook steeds een plan voor een bijeenkomst, maar gaf ook ruimte voor vragen en reacties van mij. Je sloot aan bij mijn situatie! Merkbaar was ook dat je veel zelf voorleeft. Dat was zeker ook merkbaar toen we in de laatste sessie het hadden over allerlei producten. Ideeën over alternatieve producten voor voeding, over wat je inademt of via je huid binnenkrijgt zijn voor mij heel bruikbaar en bevatten goede tips! Ik heb al wat adviezen opgevolgd wat betreft mijn ontbijt en lunch. Ook ga ik me verdiepen in het aanschaffen van betere producten. Ik ben zeker op weg naar een gezondere leefstijl! Graag wil ik je aanraden om met je kennis en info naar buiten te treden, zodat meer mensen profijt kunnen hebben van je gedachtengoed!"

Hanneke Verbunt

"Ik kan iedereen aanbevelen met Marleen samen te werken. Ze heeft mij de juiste inzichten gegeven en tijdens onze gesprekken (lopend) heb ik veel kennis opgedaan. Met haar helikopterview is zij in staat om je situaties vanuit een andere kant te laten zien. Buiten dat is Marleen een hele innemende vrouw met een persoonlijke benadering. Met haar kennis en ervaring is zij een fantastische lifestylecoach/ Brain Balance coach."

"Change will not come if we wait for some other person or some other time. We are the ones we’ve been waiting for. We are the change that we seek."

- Barack Obama -

Het vitaliteitstraject

Ik begeleid jou in het proces van vermindering van jouw klachten en het integreren van gezonde leefstijlgewoonten.

Stap 1. Anamnese

Ik neem een uitgebreide anamnese af om de oorzaak van jouw klachten te achterhalen. Hierbij komen onder andere je spijsvertering, mond- en darmflora, energiesysteem/zenuwstelsel, gewoontes, achtergrond en eventuele (psycho)sociale omstandigheden aan bod.

De crux zit hem in het begrijpen wat jouw sterke en zwakke systemen zijn tezamen met het verkrijgen van inzicht over de oorzaak van jouw klachten. Met deze wetenschap starten we het vitaliteitstraject, waarbij jij de weg terugvindt naar jouw mentale kracht en fysieke fitheid.

Brain Balance Sessie

Stap 2. Aan de hand van 7 pijlers pakken we je klachten aan.

 • 1. Breinkennis

  Jij moet weten hoe je brein werkt om je gezondheid aan te kunnen sturen.

 • 2. Ontspanning

  Ontspanning is meer dan alleen tegenhanger van inspanning. Het is een essentiële modus van rust en herstel, die we nodig hebben om zowel geestelijk als lichamelijk optimaal te kunnen functioneren.

 • 3. Stress

  Stress vergroot het risico op lichamelijke en mentale aandoeningen. Jij moet weten hoe je stresssysteem werkt om de negatieve impact ervan te kunnen verlagen.

 • 4. Slaap/bioritme

  Een goede nachtrust is cruciaal voor een gezond lichaam en brein. Slaap doet veel meer dan alleen het op peil houden van je energieniveau.

 • 5. Brainfood & Supplementen

  Voeding heeft een enorm effect op je fysieke en mentale welbevinden. Je lichaam en brein hebben de juiste voedingsstoffen nodig om optimaal te functioneren.

 • 6. Beweging

  Door regelmatig te bewegen word je sterker, energieker, slimmer en gelukkiger. Bewustwording van de positieve effecten van bewegen op je gezondheid zet je in beweging.

 • 7. Omgeving

  Je omgeving beïnvloedt jouw gezondheid iedere dag.

Doelgericht neem ik je in 3 maanden mee op pad naar een energiek en krachtig leven.

Old Habits New Habits

Concreet

Je leert welke simpele kansen je in het verleden hebt laten liggen om werkelijk gezond te zijn en hoe je ongezonde gewoontes kunt aanpakken, zodat je deze in de toekomst niet meer voortzet. 

 • Een consult van 2 uur waarin jouw klachten uitgebreid worden geanalyseerd om de oorzaak te achterhalen (anamnese)

 • Een persoonlijk voedingsadvies gericht op jouw klachtenbeeld

 • Een persoonlijk suppletie advies gericht op jouw klachtenbeeld

 • 5 consulten van 1,5 uur om stap voor stap jouw klachten aan te pakken en gezonde leefstijlgewoonten te integreren

 • Tussentijdse opdrachten voor een goede integratie van nieuwe gewoonten

 • 6 weken na afronding van het vitaliteitstraject een videoconsult van circa 30 minuten om eventuele vragen te bespreken en je gezondheid nog verder te optimaliseren

 • Consulten verspreid over 3 maanden

 • Live- of videoconsult: die keuze is aan jou.

Na jouw deelname aan het Vitaliteitstraject is het fundament van jouw gezondheid stevig gelegd, waardoor je in staat bent om op een plezierige manier een gezonde leefstijl te leiden, zónder jezelf te beperken. Je kunt nog steeds volop genieten van eten, sociale activiteiten en andere aspecten van het leven, terwijl je bewuste keuzes maakt die bijdragen aan jouw vitaliteit.

Erika van der Linden

"Ik kwam Marleen via via tegen tijdens mijn zoektocht naar hulp voor mijn burn-out klachten.
Ik heb alles en nog wat geprobeerd maar niks hielp echt.

Ze hielp mij inzicht te krijgen in mijn situatie, in mezelf en hielp mij patronen door te breken.
Ze was altijd behulpzaam en liefdevol, ze nam ruim de tijd en gaf mij altijd duidelijke uitleg.
Ik vond het heel fijn om mezelf te mogen zijn bij haar.
Ik vond het ook fijn dat meerdere sessies online konden plaatsvinden.
Kort gezegd, ze weet wat ze doet, ze is een professional.
Marleen, heel erg bedankt!!!"

Het resultaat

De resultaten die cliënten boeken, wanneer ze écht aan de slag gaan met hun gezondheid zijn indrukwekkend. Stel je maar eens voor wat het voor jou kan betekenen wanneer je met de juiste inzichten, strategie en tips jouw klachten laat verdwijnen, jij weer grip hebt op je gezondheid en je daardoor in 3 maanden weer fit, scherp en daadkrachtig voelt.

Hoogste tijd om actie te ondernemen!